Kultúra vína

Vývoj gastronómie stále napreduje a v súčasnosti sa začína meniť v niektorých reštauráciách celkový význam spoločného stravovania, hlavne čo sa týka kvantity a kvality jedál. Cieľom modernej gastronómie nie je iba uspokojiť pocit hladu u zákazníka, ale vytvoriť nezabudnuteľný gurmánsky a spoločenský zážitok. Pre dosiahnutie tohto cieľa sa jedlá pripravujú z prvotriednych a zvyčajne čerstvých surovín a pri finálnej úprave jedla na tanieri sa mení kuchár na dizajnéra. Aby bol pôžitok z konzumácie jedla čo najdokonalejší, doprevádza ho vždy kvalitný a ušľachtilý nápoj, a to nápoj z najušľachtilejších „VÍNO“. 

Prečo víno?
Podávanie vína
Servis šumivého vína
Servis bieleho vína
Servis ružového vína
Servis červeného vína - dekantovanie
Poradie degustovaných vzoriek
Riadená degustácia