Sviatky sú obdobie, kedy si chceme dopriať niečo lepšie a kvalitnejšie. Vďaka tomuto sviatočnému setu 6 ks vín povýšite zážitok zo sviatkov na vyššiu úroveň a vybavíte tak prestížne pitie na celé toto obdobie, navyše za veľmi výhodnú cenu.
Vianočná atmosféra K domácej vianočnej atmosfére neodmyslyteľne patrí vôňa vareného vína. Do setu vám pribaľujeme Svätovavrinecké víno z línie Prediction, ktoré stačí nechať zovrieť, dochutiť korením a podľa chuti osladiť. Už to tiež cítite?
Vianočný štrng s Portitom Ako prípitok na vianočný stôl sme vám pripravili naše sladučké likérové víno portského typu Portito Rosso a Portito Bianco. Sme jedno z mála vinárstiev na Slovensku, ktoré ovláda technológiu výroby vína typu „portské“ a môžete sa spoľahnúť na výnimočný zážitok.
Prišla návšteva? Asi najuniverzálnejšie víno, ktorým určite nič nepokazíte je biele, suché. Vybrali sme vám Müller Thurgau 2022 z línie Prestige Fresh s praktickým uzáverom, no keďže je to lahodné, svieže víno s ovocnejším tónom a muškátovou vôňou, myslíme si, že z neho moc nezostane ;)
Silvestrovské bublinky Rozlúčka so starým rokom a privítanie nového, to chce párty! Či už s priateľmi, alebo v kruhu rodiny, s našimi bublinkami to oslávite štýlovo. Ako „welcome drink“ ochutnajte slovenské prosečko Momento a na prelome rokov buchnite Sekt Methode Traditionelle vyrábaný tradičnou metódou sekundárnej fermentácie známou od 17. storočia.
Na zdravie a na krásne sviatky!
Počet vernostných bodov za nákup tohto produktu: 4553,40 €44,90 € / 6 fl.
Portito Rosso je červená podoba vína portského typu. Jedná sa o tzv. fortifikované víno. Na Slovensku je Víno Matyšák priekopníkom vo výrobe upravovaných vín vyrobených technológiou „portské“. Rozkvasený mušt sa doalkoholizuje vínnym destilátom, fermentácia sa zastaví a proces tvorby a zrenia prebieha dlhodobo v kvalitných drevených sudoch niekoľko rokov.
Ideálne víno pre špeciálne príležitosti ako prípitok.
Portito Bianco je biela podoba vína portského typu. Jedná sa o tzv. fortifikované víno. Na Slovensku je Víno Matyšák priekopníkom vo výrobe upravovaných vín vyrobených technológiou „portské“. Rozkvasený mušt sa doalkoholizuje vínnym destilátom, fermentácia sa zastaví a proces tvorby a zrenia prebieha dlhodobo v kvalitných drevených sudoch niekoľko rokov.
Ideálne víno pre špeciálne príležitosti ako prípitok.
Základom tohto sektu je assemblage odrôd Rulandské biele, Chardonnay a Rulandské modré blanc de noir. Má vanilkovo-krémový buket a sviežu ovocnú chuť s bohatým osviežujúcim perlením.
Je dorobený tradičnou metódou sekundárnej fermentácie známou od 17. storočia, kedy mních menom Dom Perignon objavil spôsob výroby šumivých vín. Od tých čias sa metóda zachovala a využíva sa dodnes ako klasická francúzska metóda výroby šumivých vín. Touto metódou sa penivosť a perlivosť sektu získava vplyvom sekundárnej fermentácie ušľachtilých kvasiniek, kde vzniká prirodzený pretlak CO2.
V našom prípade fermentácia prebieha v jednotlivých sklenených fľašiach (tradičná metóda, tzv. Methode Traditionelle), kde je každá fľaša sektu doslova jedinečná. Náš Sekt zreje a zušľachťuje sa po dobu minimálne 18 mesiacov vo fľašiach uložených v pôvodných striasacích stojanoch až do finalizácie, pri ktorej dochádza k odstráneniu kvasiniek (depotu) – degoržovaním pomocou vymrazenia hrdla fľaše v ľadovom kúpeli, ktorá prebieha celá v našom vinárstve. Po „odstrelení“ zmrazených kvasiniek sa chýbajúci objem doplní tzv. dozážnym likérom. Dozážny likér môže byť zmes vína, muštu, cukru, oxidu siričitého na zastabilizovanie sektu, prípadne destilátu, všetko v rôznych pomeroch – každý vinár si túto kombináciu stráži v tajnosti, nakoľko môže výrazne ovplyvniť konečnú podobu štýlu a chuti sektu. Následne sa fľaša zatvorí pravým korkom a kovovou agrafou.
Ctíme si tradície a našim cieľom je ponúknuť jedinečné a krásne vína s dušou. Sme hrdí na to, že každá fľaša nášho sektu je originál a tým je každá výnimočná.
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné neskorý zber, červené, suché
Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Kvalitné lahodné víno tmavočervenej farby s vyšším obsahom kyselín. Aróma je ovocná, višňová, čerešňovo – slivková alebo s vôňou čiernych ríbezlí. Víno dlhším zretím naberá na jemnosti a kvalite.